zondag 27 april 2008

Dr Plasschaert

Gistermorgen om 8 uur zaten wij reeds in de auto richting Brugge.We hadden er een afspraak met Dr.Plasschaert,orthopedist.Dit voor een zesmaandelijkse controle van de diparese van Estée en Céleste.
Daar aangekomen was het direct aan ons.Eerst werd Céleste bekeken en geëvalueerd.Voor haar blijft het een lichte vorm,zonder achteruitgang.De kiné wordt aangepast naar slechts 1 keer per week en een jaarlijkse controle bij de orthopedist.
Dan is het aan Estée.Dit loopt ook bijna volgens verwachting.We hadden gedacht (Vanessa ;thuisbegeleidster en ik) om eens de leafsprings weg te laten voor een maand of drie,maar dan moeten we eerst 6 weken seriële gipsen doen en dat zie ik en zeker Estée niet zitten.Dus worden het weer leaf springs.De dokter vind het toch goed evolueren (lees;het verslechterd niet).Voor Estée mogen we de kiné brengen naar 2 à 3 per week ipv min. 3 per week.En zesmaandelijkse controle.
Estée is op een jaar tijd flink gegroeid.Zes maand geleden werd aan de voet een cm aangezet.Nu zijn ze in de lengte echt wel veel te kort.Dus mogen we direct naar Harry(orthopedisch verstrekker) om nieuwe aan te meten.Daarvoor wordt het onderbeen en voet ingegipst en dan afgedaan.Dit dient dan om de juiste maat te maken.Ze heeft wat afgehuild,was waarschijnlijk bang dat ze er gingen aanblijven.
Toen mocht ze nog een nieuw dessin kiezen.Ze koos voor een lichtroze achtergrond met konijntje en kindje,bloempje en vlinder op.En daarbij koos ze roze sportschoentjes.Binnen 10 dagen moeten we het voorontwerp passen en dan nog eens een dag of 10 en we zouden de nieuwe LS moeten hebben.Zijn we weer zoet voor een maand of zes.

3 opmerkingen:

Krisje zei

Ik ben blij dat alles toch goed verloopt.
Goed nieuws dat de kine kan verminderd worden.

Vero zei

Sorry, zal wel aan mij liggen maar ik snap niet echt wat er aan de hand is? Is het erg?

Veerle zei

Hey Véro,echt erg,erg is het niet.
Estéeke en Cé hadden bij de geboorte (of in de baarmoeder) efkes een zuurstoftekort,waardoor ze een lichte vorm van pvl hebben.
In klare taal wil dat zeggen;hersenen geven teveel pulsen naar de voeten waardoor de spieren vd kuit teveel gespannen staan,met als resultaat constant teenlopen.Zoiets.
Dat verhelpen we dus met kiné en spalken.En we hopen eens ze groter zijn dat er volledig uit zal zijn.De spieren moeten dus gerekt worden ,dat ze zeker niet inkorten.