dinsdag 9 december 2008

De week van Sinterklaas






Vorige week stond echt wel in het teken van Sinterklaas.Het begon al op zaterdag 30 november ,toen was de lieve man met zijn helpers in de Bollejan (tea room klasgenootje).Vele kindjes van het school waren daar.Er werd een klein showtje opgevoerd en daarna mocht iedereen op schoot en een zakje lekkers in ontvangst nemen.Geen foto's hiervan want heb echt wel moeten mijn best doen mijn meisjes te doen blijven.Zo bang waren ze.
Maandag na school konden we bij parrain Céleste gaan zien wat zwarte pieten daar in de tuin achterlieten.Een paard voor Britt(blanke babyborn Estée) en Brunette (zwarte babyborn Céleste),en ook een volledige fietsuitrusting en paardrijkledij.Ze waren er heel blij mee.
Dinsdag was het rustig en konden we na school direct naar huis om paardje te rijden.
Woensdagmorgen vroeg zijn Sint en zijn Pieten ons huisje binnengedrongen en ze dronken elk hun pintje uit.Ze brachten voor Estée een jeep met paardenkar en voor Céleste een vliegtuig voor de barbies.Dan ook nog twee barbies en een ken en het één en ander zoals v tech pocket,verkleedsets,fototoestel,karaoke,en dvd's.
Eddy en ik waren wat ziekjes .Gelukkig konden de meisjes zich goed bezighouden met hun nieuwe speelgoed.De prinsessenverkleedsets zijn alvast top.
We eten 's middags niet echt (wegens te misselijk) en rond 16 uur vertrekken we naar oma,daar is de Sint blijkbaar ook al geweest.Daar liet hij wat gezelschapsspellen oa een kindermonopoly.Leuk,speel ik ook wel graag.En bergen snoep weeral.Wie mijn moeder kent weet dat dat een snoeper is (ik ook)en dus werd daar gul met snoepgoed gestrooid voor gans het gezin.
Donderdagmorgen was dan de grote dag voor de meisjes.Om kwart voor negen werd een mooie koets voorgereden aan het school met daarin Sint en zijn Pieten.De kinderen moesten een erehaag vormen op de speelplaats en weeral waren ze bang om een handje te geven.
Eerst ging hij iedere klas apart bezoeken .Om halfelf mochten de ouders en vrienden van de kinderen naar het grote sinterklaasfeest komen kijken.Ik moet zeggen Estée en Céleste hebben hun best gedaan.Mooi meegezongen en gedanst.Dat geldt voor alle klasjes trouwens.De klassen kregen een klasgeschenk en elke kleuter dan nog iets apart.Hier was dat iets van zeemeerminnen.
In de namiddag dag is de heilige man dan bij
Sabrina geweest .Hij heeft daar voor ieders babyborn een fietske en buggy achtergelaten.Wat zijn Estéeke en Céleste verwent.
In ons tijd kwam die lieve man enkel bij ons thuis.Nu gaat hij al bij heel de familie langs.
Vrijdag rustdag.Oef
Zaterdag dan is de Sint vertrokken.Eerst met een show voor het gemeentehuis van Koksijde.Daar was ook het zandmannetje aanwezig (meer uitleg www.koksijde.be) er werd gul met snoep gesmeten en iedereen kreeg warme choco,koffie of Gluwijn,met heel lekkere chocoladebolletjes (van bij mijn lievelingsbakker de 3 B's.).Dan werd in het gemeentehuis nog een foto met zwarte piet genomen en kregen ze nog een zak met lekkers.Daarna kon je de stoet gaan uitwuiven aan de Horloge(zeedijk).Waar hij zijn boot pakte en de zee in vaarde.Ver weg naar het zonnige Spanje.

Oef,voorbij voor een jaar.Al komt morgen nog meter Els met twee pakjes die ze in de schoorsteen vond.En moeten we nog naar peter Lieven.Pff een tweeling is dus niet alles dubbel maar dikwijls vierdubbel.twee meters x twee etc....

Ik ben maandag dan maar naar de Brico gegaan om opbergboxen.Want al die mooie dingen moeten natuurlijk ergens geplaatst worden.

Bedankt aan alle lieve mensen die hielpen met de giften van de sint.

4 opmerkingen:

Vinke zei

ook lekker verwend zeg!

In mijn klas bracht de sint ook zo'n buggy'tje!

Leuke foto's!

els zei

het zien er toch 2 mooie deugentjes uit.

Vinke zei

bedankt voor de mooie kerstkaart!

Vinke zei

alles ok aan de zee?

Ik vermoed dat de Sint al eventjes vertrokken is?

;)